Hur man drygar ut den snålt tilltagna maten

Hej mamma Zazza och alla syskon!
Det där med maten hörni, antar att alla ni syskon har samma problem som syrran Dee Dee och jag – att det är så himla snålt alltså? Men jag har kommit på flera bra sätt att fixa extrakäk och dessutom få lite omväxling. I dag åt matte och husse surströmming, ja det är väl typ tredje gången dom gör det sedan jag kom in i familjen, och jösses vad det luktar gott! Men hittills har jag bara fått slicka marken där husse öppnat burken och knappt det. Så när husse slängde en tom ölburk ut på gräsmattan (vi lämnar alla förklaringar därhän va?) var jag snabb att hämta den tillbaka och då blev dom ju inspirerade till fler apporteringsövningar. Och vad händer när man är duktig och apporterar? Jo, man får godis! Och det som fanns närmast tillhands nu var en surströmming. Ja, det var bland det godaste jag ätit i hela mitt liv. Lite pruttig i magen blir man ju, men det är väl helt ok när hela familjen ätit – visst! Man kanske får avstå från några vistelser i knäet, men det är det värt.

Avloppet. Ja, nu vet jag ju inte hur många av er som har ett sån’t där öppet avlopp som min matte och husse har här uppe i storskogen. Det är liksom en grop i marken med massa stenar och varje gång dom diskar så kan man hitta mängder av ris eller spagetti och andra godsaker där. Lite diskmedelssmak får man ju stå ut med förstås. (Och också att bli kallad ”Vår lilla kloakråtta” och få höra ”Nej Oscar, husse vill inte ha puss nu”.)

Sedan finns det ju så här års massor av bär: blåbär, hallon, smultron, vinbär och allt vad dom heter. Det är bara att ta för sig.
Svarta vinbär är mums!

För att inte tala om pinnar – ett härligt sätt att motverka förstoppning. Där kan man verkligen tala om bulkmedel. Matte påstår att minst hälften av bajset hon plockar upp efter mig är pinnar (och så muttrar hon att dom kunde minsann lika gärna ha fått ligga kvar i skogen, men då glömmer hon hur kul jag hade medan jag åt också).

Ja, naturen är full av mat! Jag har lärt mig fånga näbbmöss – jag är uppe i 5–6 stycken nu. Oftast fångar jag dom på natten och nu har matte och husse lärt sig att när jag intar ”jaktställningen” med svansen rakt upp i luften vid någon stubbe, då är det ingen idé att försöka få med mig in från kvällspromenaden. Så då får jag stanna ute tills jag är nöjd och sedan komma till dörren och skälla. Jo, nu ska jag erkänna att jag inte ätit någon näbbmus ännu utan mest tuggar runt på den lilla håriga bollen. MEN, ni inser potentialen va’? Det skulle kunna bli ett rejält proteintillskott.
Jag och min näbbmus!

Ett varningens ord bara, i fall ni inte redan gått på pumpen? Häromdagen tog jag en padda i munnen, bara för att provsmaka liksom. Och herregud vad det sved på tungan och i gommen. Jag sprutade fradga säkert en halvtimme efteråt. Så paddor platsar inte på menyn!

Gädda kan jag inte heller rekommendera, det smakar helt enkelt – gädda!

Och om allt annat misslyckas, då kan man prova med det här: Låtsas som att det finns något du absolut inte kan lära dig. Du kan till exempel sitta snällt varje gång dom säger ”sitt”, men se helt oförstående ut när dom säger ”ligg”. Hur dom än försöker visa och så, så låtsas bara som att det regnar. Då är sannolikheten nämligen rätt god att dom skaffar en klicker och börjar försöka klickerträna det där besvärliga kommandot. Och då kan jag bara tala om att då trillar det in godbitar!!! Och inte vilka tråkiga torra köpbitar som helst, utan korv och lever och riktiga läckerheter.

Ja, kära syskon och mamma Zazza, det var mina tips för en varierad kost det. Jag tar gärna emot tips från er!

Nafs nafs från Oscar

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s