Jag har blivit storstadsbo!

Med husse vid St Eriksplan
Med husse vid St Eriksplan och i Vasaparken

Hej mamma Zazza och Monica,
(och ni andra som läser bloggen – jättekul att höra från er!!!) 
De sista dagarna har varit bland de mest spännande i hela mitt liv. Tänk er livet i storskogen och vid sjön där uppe i Dalarna (totalt kanske ett tjugotal människor och tre, fyra hundar). Och så satte matte mig i bilen i måndags och vi landade – mitt i Vasastan! Men jösses vad jag älskar det här livet. Det vimlar av människor, bilar och hundar – massor av härliga nya lukter och ljud. Och även om man inte hinner hälsa på alla så har man ju lite privilegier när man är liten och söt, så det är faktiskt väldigt många som stannar och kliar mig under hakan också. Jag som trodde jag kanske inte hade utseendet för mig (ni minns förra brevet, va?) har fått lov att tänka om helt. Här är det bara ”Men helldudane vilken underbar valp!” och ”Gud, vilken härlig färg han har” och ”Vilka ögon!” och ”Men hur gullig får man egentligen vara?”. Så man kanske inte är så tokig ändå’rå?
Jag börjar redan förstå att alla vovvarna och hussarna och mattarna i Vasaparken (som ju ligger precis runt hörnet och tydligen är där man helst ska kissa och bajsa) är en enda stor familj som känner varandra och som gärna välkomnar en liten valp in i ”flocken”. Några (fast bara några) av dom stora hundarna skäller och morrar lite först, men sedan när man blivit satt på plats blir dom snälla. Ja, jag förstår ju att jag inte bara kan komma in där hur som helst och jag är ju inte precis någon liten blyg viol, så man kanske går ut lite för hårt ibland … Och då är det ju bra att dom stora talar om hur det ska vara.
Jag har åkt buss och varit på fest med massor av barn och en jättetrevlig dvärgschnauzertjej som hette Molly och ni ska tro att vi hade härliga brottningsmatcher.


Hon snodde mitt ben hela tiden, men när matte tog det och gav tillbaka till mig, så gick jag och la det framför henne för jag tyckte vi kunde ha det tillsammans. När folk såg det sa dom att jag är en riktig liten ”gentleman”, vad nu det är … Man vill ju gärna få följa med på fest igen så jag uppförde mig över huvud taget exemplariskt – ni vet vad jag menar va. Hemma däremot … det finns fyra nya rum (utom badrummet, men det är ju ingen sport) och fyra nya mattor att ”kissa in” – två är avklarade. Jag hade inte kissat inne på flera veckor där uppe i stugan (nej, inte ens när matte la tillbaka mattorna), men här måste ju invigas … och så ÄR det så roligt med mattes och husses miner varje gång!
Häromdagen hamnade jag i himmelriket, eller djuraffären som matte kallade det. Tänk dig, mamma Zazza, en hel affär med fåglar och kaniner (fast såna finns många i Vasaparken också och dom är ”fina” säger matte och man får inte jaga dom), men framför allt BEN! Ben i alla storlekar och färger och former, hylla upp och hylla ner med bara BEN – alltså, bara synen! Jag nöjde mig med att nosa fint ända tills matte började prata med en annan matte, och då slank det minsann ned ett härligt hundkex. Ja men hallå, om man ställer en stor låda precis i noshöjd – får man inte skylla sig själv då? Matte köpte några ben också – jippi! – och dom behövs för jag har tappat två tänder och två till sitter väldigt löst så det kliar rejält.


Om ni har vägarna förbi Vasastan närmaste dagarna – lägg märke till hur fantastiskt rent och fint det är! Det är jag som plockat upp alla kaffemuggar och kolapapper och slickat alla trottoarer rena från spilld glass och choklad. Men skynda er, för i helgen åker vi tydligen upp till storskogen igen och då gror det väl igen snabbt.
Slickar och kärleksbett till er alla!
Oscar

Annonser

2 tankar om “Jag har blivit storstadsbo!

  1. Hejsan brorsan!Kul att kolla vad du har för dig. Här i Kungsör leker livet, håller på att svarva om matte och husses köksmöbler för det kliar i mina tänder också. Jag har tappat tre och tre nya har kommit fram. Igår hade de invigning av den nya inglasade altanen så idag är jag jättetrött men matte har lovat att vi skall ta en sväng till mälaren och doppa tassarna idag. Ha en bra dag Hälsningar syster Ditte

  2. Hej snyggsyrran!Då är vi ju i samma sjö när jag doppar tassarna här i Karlbergskanalen – fast väldigt långt bort ändå säger matte. Visst är det kul med fester? Jag blir så glad när jag får träffa barn för man minns ju Clara och Felicia därhemma på gården. Lyllos du som har lillhusse (och lillmatte?) att leka med hela tiden!Hälsningar från Oscar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s